Mennyibe kerül egy kiló arany?

2022.05.02

Fontos tudnivalók 1 kg arany vásárlása esetén

Ezen nagy aranytömbök súlyát mindig egyedileg mérik le és az nincs feltüntetve magán az öntvényen. A súly jellemzően 10,9 és 13,4 kiló között van.

Az öntvényen kötelező szerepelnie a gyártási évnek, a gyártó és a minősítő jelének, a rúdsorszámnak ill. az aranytartalomnak

A vert arany rudak felülete szebb, csillogóbb, mint az öntvényeké

Az aranyár a pénzromlás nagy nyertese 

Az aranyár ismét emelkedő pályán van, miután az orosz-ukrán háború kezdetekor bekövetkezett nagy kiugrást legutóbb már javarészt visszakorrigálta a piac. Ebben a pillanatban 1.970 dollárt mutat az árfolyamkijelző. Két hete 1.900 dollár alatt járt a jegyzés, de most ismét közeledünk a 2.000 dolláros lélektani határ felé. Ha sikerülne 2.000 dollár fölé emelkedni, és nem csak egy kiszúrást látnák, hanem stabilan meg is tudna ott tapadni az árfolyam, akkor az erős momentum a technikai alapon kereskedő, trendkövető befektetők piacra lépését hozhatná, és ez még további aranyár emelkedéshez vezethet.

Forrás: aranypiac.hu

Értékteremtés módszere - Videó

Az arany mindig is az értékállóság megtestesítője volt, mióta világ a világ. Évszázadokra visszatekintve az arany megbízható és kiszámítható befektetési formának bizonyult.Az aranyban rejlő biztonságot pont a függetlensége okozza. 

Ha szeretnél több mindent megtudni a befektetési aranyról, akkor keress bizalommal.

Online időpont foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.