Ha fontos a tiszta levegő...

2019.12.18

A Csepel-sziget levegője oxigén dús, pedig nem kevés jármű közlekedik az utakon. A szigetet két oldalról is a Duna veszi körül, ami köztudottan magas oxigén tartalmú levegőt biztosít. A nagyváros nyüzsgő forgatagából egyre többen költöznek a budapesti agglomerációba úgy, hogy munkahelyük változatlanul a fővárosban marad. Ők többnyire autóval járnak dolgozni, így a levegő tisztasága veszélybe kerülhet a sok autó miatt. Az M0 és az összekötő utak felújítása komoly problémát okoz a munkába járó embereknek. Reggelente komoly dugók alakulnak ki, aminek már rossz híre messze földre elterjedt. Egyre többen viszont úgy döntenek, hogy autójukat letéve a tömegközlekedést ( HÉV ) választják. A HÉV nagyjából 30-40 perc alatt Budapesten van és a jó hír az, hogy nem szennyezi a levegőt.

Aki a természetet igazán szereti az egyre messzebb költözik a fővárostól és az is egyre gyakoribb hogy új munkahelyet keres a környéken. A cél az, hogy ne kelljen a fővárosba utazni. Számtalan munkahely van itt is a környéken, ahova gyalog vagy kerékpárral is el tud jutni az ember.

Az otthoni munkahelyek aránya is egyre nő. A kertes házak kiváló lehetőséget teremtenek a              " Home Office " munkahelyek kialakításához, hiszen a ház lakóteréből viszonylag könnyen elvehető egy kis irodányi hely. A helyi vállalkozók igyekeznek a környékbeliek igényeihez igazodva a termékpalettájukat feltölteni áruval, így biztosítva azt hogy szinte semmiért ne kelljen Budapestre utaznunk.

Mivel a környék jól ellátott üzletekkel, így megoldható az autó nélkülözése és ezzel is egy lépést tettünk előre a környezetszennyezés megakadályozása érdekében.