Lakások

Eladó/Kiadó ingatlanok a Csepel-szigeten

"Mindenhol jó, de legjobb otthon"

LakóparkokA nyugati mintára épült lakóparkok többnyire új vagy újszerű társasházi lakásokból állnak.

"Modern formájában a lakópark olyan lakóközösség, amely mindig ellenőrzött, gyalogos-, kerékpáros-, vagy gépkocsibejárattal rendelkezik, és amelyet zárt falak, kerítések vesznek körbe. A lakóparkok általában kis lakóutcákból állnak, és számos egyéb létesítménnyel is rendelkeznek. Kisebb lakóparkok esetén ez csak egy parkot, vagy egyéb közösségi területet jelent. A nagyobb lakóparkokban már minden olyan szolgáltatás megtalálható, amely az emberek legtöbb napi szükségletét kielégíti."

Persze valójában a lakópark annyira új fogalom, hogy még az sem egységes, hogy ténylegesen mit is fed ez a szó. A lakóparkok állhatnak családi házakból vagy sorházakból is akár, máskor 2-6 lakásos társasházakból, több társasházból vagy akár soklakásos apartman-épületekből is. Közös jellemzőjük, hogy elkülönülnek az őket befogadó helytől, ezt sok esetben magas kerítés és őrök is biztosítják.
A lakóparkok mai legelterjedtebb formája az, amikor a házak telepszerűen épülnek a település szélére vagy a településtől bizonyos távolságra. Emiatt a lakóparkok a legritkább esetben válnak a település szerves részévé, s ennek oka ugyanúgy lehet a távolság, mint az elkülönülni akarás. A legtöbb ilyen lakóparkot természetesen Budapest agglomerációs térségében figyelhetjük meg, de a főváros belsőterületén is egyre nagyobb számmal épülnek hasonló "parkok."
Kétségtelen, hogy a színvonalas lakóparkok előnye:
- az építészeti egységben rejlő könnyen kezelhetőség és esztétikum
- közösségteremtő erő
- védhetőség
- korszerű igények szerinti, professzionális kivitelezés
Az egységes épülés egységes kezelést is kíván, így a lakóparkok esetében különösen fontos, hogy ezt a szerepet széles-spektrummal rendelkező, magas szakember kapacitással bíró piaci szereplő(k) lássák el.

Lakótelepek
Panel lakások és régi tégla lakások együttese a kertvárosokban.

" A lakótelepeket bárki felismeri és azonosítja: olyan, zömében betonból (eleinte tégla, később monoblokk és csúszó- illetve alagútzsalus technológia, a végén már dominánsan nagypanel) készült épületek alkotják, melyek lakószintjei a leggyakrabban négy és tízemeletesek. A lakótelepen élők kiszolgálására épült infrastruktúra változatos: élelmiszerüzlettől az iskoláig, művelődési háztól az orvosi rendelőig a lakótelep nagyságától függő számú kiszolgáló létesítmény található. "

A lakótelepek tömegközlekedése Magyarországon általában megoldott, a parkolásra azonban gyakran panaszkodnak az ott élők: a kilencvenes évek előtt a gépkocsiállomány a töredéke volt a mainak, a parkolókat az akkori igényeknek megfelelően alakították ki, ami mára a legtöbb helyen szűkösnek bizonyul.  

Kertkapcsolatos lakások
A kertkapcsolatos lakások a kertes házak olcsóbb alternatívájaként valósulnak meg.

Többnyire lakóparkok földszinti lakásai rendelkeznek kertkapcsolattal. Vannak sorházak és ikerházak is, amikhez saját kert tartozik az osztatlan közös tulajdonból, használati megosztással leválasztva. A kertek méretét tekintve 20 nm-től akár 300 nm-ig is megtalálhatóak, ami a lakópark beépítettségétől függ leginkább.

A sorházakhoz elő és hátsó kertek is szoktak tartozni, ami azért szerencsés, mert ezáltal az autóbeállás is biztosítva lehet.


A kertkapcsolatos lakások azoknak nyújtanak remek lehetőséget, akik az önálló kertes házak magas árait nem tudják megfizetni, viszont szeretnék a természetet az otthonuk közelében érezni. A nagy kertekkel ellentétben itt viszonylag kevesebb időráfordítással is varázslatos kertecskét lehet létrehozni. Hátránya viszont az, hogy a szomszédok közelsége miatt intim hangulat csak nagyon kevés helyen valósítható meg.

Lakást keresel?

Ha a Csepel-szigeten keresed új otthonodat és szeretnéd hogy segítsünk azt megtalálni, akkor várjuk jelentkezésedet az elérhetőségeink bármelyikén.


Eladó ingatlanod van?

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.