Kertes házak

Eladó / Kiadó ingatlanok a Csepel-szigeten

Miért jó kertes házban lakni?

Az utóbbi időkben megnőtt a kereslet a kertes házak iránt. Akik már most is kertes házban laknak, azok is igyekeznek egyre nagyobb figyelmet fordítani a kertjük ideális kialakítására. A vevők is azokat az ingatlanokat részesítik előnyben, ahol a kert szépen rendezett, parkosított és pihenésre alkalmas helyekkel bővelkedik.


Grillezés a szabadban


A szabadban töltött idő pozitív hatással van a hangulatunkra. Ha kertes házban élünk, akkor bizony még az étkezéseinket is szívesebben bonyolítjuk le kint az udvaron, mint bent a lakásban.

Érdemes kialakítani erre a célra egy olyan speciális helyet, ahol egy kerti konyhát, vagy egy épített kemencét, vagy egy szalonnasütőt kényelmesen el tudunk helyezni úgy hogy a füst ne menjen be a lakásba.

A barátok és ismerősök biztos gyakori vendégeink lesznek, így rájuk is kell gondolnunk. A kerti bútorokat érdemes fedett teraszon elhelyezni, így a baráti összejöveteleket az eső sem zavarhatja meg.

Medence a nyári hűsöléshez


Nyári nagy melegben nincs is attól kellemesebb érzés, mint amikor a saját medencénkben hűsölhetünk. Kerti medencék tekintetében igazán bőséges a kínálat a boltokban. Pusztán pénztárcánktól függ, hogy milyen típusú és méretű legyen a választásunk.

Az épített medencék extrának számítanak egy kertes ház vonatkozásában, így ha medencés házat szeretnénk venni akkor azt jóval magasabb áron fogjuk csak megtalálni.

Újdonságnak számítanak a fürdődézsák és a jakuzzik is, amik a kertünkben egy wellness rész kialakításával kellemes kikapcsolódást tudnak biztosítani.

Kerti játszótér a kicsiknek


A gyerekek sokkal szívesebben fognak a szabadban tartózkodni, hogyha biztosítunk számukra is szórakozási lehetőséget. A kerti játszóteret akár egy ügyes apuka is össze tudja rakni. 

A kertünk méretétől és az anyagiaktól függ, hogy mekkora játszóteret alakíthatunk ki. A fa játszóterek nem olcsók , de kisebb költségvetésből akár műanyag játékokkal is kialakíthatjuk a gyerek birodalmat.

Ha nagyobb kerttel rendelkezünk, akkor még egy kisebb foci pálya kialakításában is gondolkodhatunk.

Saját konyhakert zöldségekkel


Nincs is annál felemelőbb érzés, mint amikor a saját termesztésű zöldségeinkből készíthetjük el az ebédet vagy a vacsorát. A reggelihez meg csak kiszaladunk egy-két újhagymáért, paradicsomért és paprikáért, ami hidd el sokkal ízletesebb mint a bolti.

A kis kertekben 1-2 nm is elég lehet a zöldségtermesztéshez, hiszen praktikus magas ágyásokkal és függőleges kertekkel is ügyeskedhetünk.

A locsolást többnyire fúrtból érdemes megoldani, így nem terheljük vele a vízszámlánkat. 

Műhely, garázs a szerszámoknak


A kertes házakban többnyire mindenhol kialakításra kerül egy garázs, vagy műhely vagy kerti szerszámos ház.

Túl azon, hogy a férfiak kedvenc birodalma, praktikusság szempontjából is jelentőséggel bír. A kert gondozásához használt eszközöket, a medencét télen, a kerékpárokat, az autó gumikat és még ki tudja mi mindent rejtenek el a falai.

Prímán alakíthatóak különböző célra, így egy-két helyen konditeremmé vagy kerti irodává alakul át.

Házi kedvenceknek szabadság


Ha kutya vagy cica van a családban, akkor mindenképpen érdemes kertes házat választanod otthonodnak. Igazi szabadság számukra a kert és az udvar, még ha pici is.

Imádnak sütkérezni a napon és kedvenc időtöltésük a kert egyéb élőlényeinek ( hangya, giliszta, légy... stb. ) piszkálása.

A gyerekeket is könnyebb a friss levegőn tartani, ha házi kedvencetekkel biztonságos körülmények között játszhat az udvaron.

Kertes házat keresel?

Ha a Csepel-szigeten keresed új otthonodat és szeretnéd hogy segítsünk azt megtalálni, akkor várjuk jelentkezésedet az elérhetőségeink bármelyikén.


Aktuális kínálatunkat itt tekintheted meg:

Eladó ingatlanod van?

Kérjük, add meg az alábbi adatokat és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.