Ingatlancsere vagy beszámítás

Ingatlan közvetítés & Hitel & Biztosítás & Befektetés Tőlem Neked

Ingatlancsere előnyei és hátrányai

Az ingatlanpiac egyik kevésbé ismert és elismert értékesítési formája az INGATLANCSERE. A felek az eladásra váró ingatlanjaikat el tudják cserélni egymással. Ritkán sikerül egy az egyben cserepartnert találni, ezért van szükség az értékegyeztetésre. A különbözeti értéket mindig az fizeti meg, aki a nagyobb értéket képviselő ingatlan tulajdonjogát kívánja megszerezni.

Mint szinte mindennek, ennek is megvannak az előnyei és a hátrányai. Mielőtt ezeket megvizsgálnánk, előtte tisztázzuk le az INGATLANCSERE definícióját. 


Az ingatlancsere nem más, mint a tulajdonátruházás egy különös esete, amikor a felek az ingatlanjaik tulajdonjogának kölcsönös átruházására vállalnak kötelezettséget. 

Ilyenkor az adásvétel szabályait kell alkalmazni, tehát mindkét fél eladó és vevő is lesz egyaránt.

Az INGATLANCSERE előnyei


- Meggyorsítja a folyamatot

Nem kell arra várni hogy az általunk kiszemelt ingatlanból kiköltözzön az Eladó. Nem kell keresgéléssel időt töltenie és a költözködés is sokkal egyszerűbbé válik.

- Pénzkímélő megoldás

A feleknek csak a két ingatlan közötti értékkülönbözettel kell elszámolniuk, ha nem egyforma értékű a két ingatlan. A bank költség szintén kedvezőbben alakul, mert kevesebb a pénzmozgás..

- Egyetlen okirat a kettő helyett

Az Adásvételi szerződés egyik speciális formája a Csere szerződés. Az ingatlanos ügyvéd rögzíti a csere feltételeit és az értékkülönbözetet. Mindkét fél ebből az okiratból fog kapni saját példányt. Az ügyvédi munkadíj szintén kedvezőbb ha egy szerződés készül csak és annak munkadíját mindkét fél közösen viseli.

Az INGATLANCSERE hátránya csak annyi, hogy az értékkülönbözet megállapítását célszerű szakemberre bízni. Miért? ..... mert független véleményt tud alkotni.


Mikor tudok Neked segíteni?


- Ha nagyobb ingatlanból kisebbe költöznél.

- Ha kisebb ingatlanból nagyobba költöznél és a különbözetre a fedezeted ( készpénz vagy hitel ) rendelkezésedre áll.

- Ha városból vidékre vagy vidékről városba költöznél.

- Ha lakásból kertes házba vagy kertes házból lakásba költöznél.

- Ha két generáció összeköltözne vagy ha inkább szétköltözne.

- Ha kicsi a telked és nagyobbat szeretnél, vagy éppen fordítva.

... és még sorolhatnám.

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.